Om oss

DALAB ingår sedan 2016 i Instalco och från 2017 arbetar vi i gemensamt bolag med Ventilation och VS tjänster.

Våra olika avdelningar arbetar under egna varumärken:

DALAB Dala Luftbehandling  grundades 2003 och omsätter idag ca 70 milj

DALAB VVS installation  grundades 2013 och omsätter ca 50 milj

                                                                                                                                  

Historik

2003 startades DALAB Dala Luftbehandling AB av Johan Larsson med totalt tre stycken anställda.

Under våra år sedan dess har vi vuxit och tagit marknadsandelar. DALAB har i dag ca 60 st anställda.

2003 startade vi med totalt tre anställda.

2008 hade personalstyrkan vuxit till 10 anställda samt att Per Blomqvist anställdes som kalkylator och projektledare.

2010 genomfördes ett förvärv. Engh Vent AB (uthyrningsbolag inom ventilation) helt i vår linje med att växa och utveckla företaget.

2012 anställdes ytterligare en kalkylator/projektledare. Samma år utökande vi vår serviceavdelning genom att anställa ytterligare en servicetekniker.

2013 togs ytterligare ett stort steg i bolagets utveckling. För att kunna expandera ytterligare och på bredare front startar Johan Lasson DALAB Group AB.
I samband med detta anställdes Henrik Ekgren som VD i DALAB Dala Luftbehandling AB och personalen i Engh Vent AB överflyttades till DALAB Dala Luftbehandling AB. Johan Larsson & Kjell Lagergren startade ett nytt bolag som skall verka inom VS branschen, DALAB VVS installation AB. Detta innebar att koncernen DALAB var startad.

 

2016 Går DALAB Dala Luftbehandling & DALAB VVS installation AB samman med Instalco.

"Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått möjligheten att bli en del av Instalcogruppen. DALAB är inne i en expansiv fas och Instalcos värderingar och framtidsplaner passar oss perfekt. Genom att gå samman med Instalco flyttar vi fram vår position ytterligare och detta ger oss möjligheten att fortsätt vår utveckling. För våra medarbetare, kunder och leverantörer blir skillnaden minimal då vi kommer arbeta kvar under varumärket DALAB och fortsätta vårt arbeta som tidigare.” 

Med dessa förändringar står nu koncernen DALAB redo att fortsätta växa och utvecklas och kan nu mer erbjuda kompletta lösningar med ventilations och VVS tjänster. Samtidigt som våra kunder erbjuds en kompetent serviceorganissation som kan hjälpa till med service och driftoptimeringar mm på både de anläggningar vi byggt och andra anläggningar.

Idag omsätter DALAB ca 160 milj och har ca 60 anställda vi utför allt inom Ventilation och Vs.

Vi är en del av Instalco

Lokal närhet med det stora företagets möjligheter. Instalco är representerat med nationell bredd i Sverige, Norge och Finland via ett 150-tal dotterbolag med över 6 200 medarbetare.

Läs mer om Instalco