foervaerv-gaevle-elbyggnads.jpg
DALAB förvärvar Gävle Elbyggnads

DALAB förvärvar Gävle Elbyggnads

DALAB Sverige AB stärker sin position i Gästrikland genom förvärv av Gävle Elbyggnads i Gävle AB.

Gävle Elbyggnads utför elinstallationer främst för företag och statliga förvaltningar. Bolaget grundades 1986 och har idag ett 15-tal anställda. Senaste verksamhetsåret uppgick Gävle Elbyggnads omsättning till cirka 18 miljoner.

- Gävle Elbyggnads har lång branscherfarenhet och en nisch som passar väl in i vår verksamhet. säger Henrik Ekgren, vd på DALAB.

- Med förvärvet av Gävle Elbyggnads kan vi stärka vår position och växa ytterligare inom el i Gävelområdet och i övriga Gästrikland, kommenterar Mikael Lindqvist, avdelningschef på DALAB.

Bolaget bedriver också fastighetsservice, energieffektiviseringsprojekt och installationer av datanät, telenät samt styr- och reglersystem. Bland kunderna finns bland andra Region Gävleborg, Castellum och Gävle kommun.

- Att bli en del av DALAB är en stor möjlighet för oss då vi tillsammans kan utföra fler och större projekt. Att gå in i DALAB och Instalco känns som ett naturligt nästa steg för oss, säger Hans Berglund, vd på Gävle Elbyggnads AB.

DALAB förvärvar 100 procent av aktierna i Gävle Elbyggnads i Gävle AB med tillträde 23 april.

Hans Berglund kommer att ta rollen som platschef för DALAB:s kontor i Gävle där verksamheten för Gävle Elbyggnads kommer att ingå. Mikael Lindqvist får en mer övergripande roll där fokus kommer att vara att utveckla DALAB:s elavdelning.För ytterligare information:
Henrik Ekgren, vd DALAB
Telefon 070-566 91 39, henrik.ekgren@dalabluft.se

Johan Larsson, affärsområdesansvarig Nord
Telefon 070-566 91 23, johan.larsson@instalco.se

Fredrik Trahn, Kommunikations- och IR-ansvarig
Telefon 070-913 67 96, e-post fredrik.trahn@instalco.se